..Selamat Datang Ke Blog PPKI SMK Mutiara.. Kecemerlangan Insan Istimewa Kegemilangan Bersama..

Friday, April 2, 2010

Lawatan ke UMW Toyota Motor Labuan Branch.


Taklimat daripada kekitangan MBW Toyota kepada pelajar mengenai
jenis-jenis kenderaan yang terdapat di garaj Toyota.


Pelajar melihat dan mengenali lebih dekat komponen sebenar kereta berjenama Toyota.


1 April 2010 - Lawatan pelajar lelaki Program Pendidikan Khas SMK Mutiara ke Cawangan Toyota W.P Labuan telah memberi inspirasi yang sangat besar kepada semua pengunjung. Pelajar didedahkan dengan perkembangan kereta Toyota, alat gantian kereta dan tips-tips penjagaan kereta. Pelajar berkesempatan melihat sendiri komponen dalam kereta sebenar disamping mengetahui serba sedikit jenis-jenis peralatan membaiki kereta. Pelajar juga berkesempatan melihat sendiri bengkel mencuci kereta yang lengkap dan mempunyai ciri-ciri keselamatan yang baik.

Sebaik tamat sahaja kunjungan pelajar, pihak Toyota tidak lupa memberi cenderemata yang sangat menarik kepada setiap pelajar iaitu Pensel warna, buku mewarna dan beg kitar semula yang berjenama toyota. Apa yang penting pelajar telah membawa pengalaman yang cukup bermakna untuk diterapkan di sekolah iaitu pada subjek Kemahiran Hidup. (Bengkel Mencuci Kereta PPKI SMK Mutiara).

Pihak sekolah mengucapkan ribuan terima kasih ke atas penerimaan kunjungan daripada MBW Toyota cawangan labuan. Tidak lupa juga, pihak pengurusan mengucapkan berbanyak terima kasih kepada pihak yang secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan program ini.